Mooie en voordelige ledverlichting

Mooie en voordelige ledverlichting

Wil jij je woning opvrolijken met wat extra verlichting? Dan is LED verlichting een goede optie. Er zitten veel voordelen aan LED verlichting en het is verkrijgbaar in alle soorten, maten en kleuren. In dit artikel meer informatie over LED sfeerverlichting.

Voordelen van LED

LED verlichting kent vele voordelen. Zo gaan LED lampen een stuk langer mee en zijn ze veel zuiniger en beter voor het milieu. De energie van de lampen wordt vrijwel volledig omgezet in licht. In andere lampen is dit percentage een stuk lager. Veel van de energie gaat naar warmte. Ook gaan andere lampen vaak veel sneller stuk. LED verlichting wordt minder snel warm en is over het algemeen een stuk veiliger. De lampen zijn erg stevig en bevatten geen giftige, gevaarlijke stoffen zoals kwik. Ze geven ook geen UV of infrarood licht, waardoor je ze in alle soorten ruimtes kunt gebruiken zonder verkleuring. LED verlichting knippert niet, waardoor het ook veel prettiger is voor de ogen.

Duurdere lampen?

LED verlichting is duurder om in eerste instantie aan te schaffen. De extra kosten die je maakt zeggen echter niet veel, want je bespaart enorm veel energie door LED te gebruiken. De lampen zelf gaan veel langer mee en zijn veiliger. Je hoeft de lampen niet snel te vervangen. De kosten heb je er dus al snel uit. Eigenlijk heeft LED tegenwoordig bijna alleen maar voordelen.

Alle soorten en maten

Tegenwoordig is LED verlichting te verkrijgen in allemaal verschillende soorten, kleuren en maten. Je hebt ook LED licht in warme, mooie kleuren en in fel wit. LED verlichting is dus lang niet altijd koud en blauw. De meeste LED verlichting kun je gemakkelijk op afstand besturen. Soms kun je zelfs de kleur veranderen naar keuze. Zo kun je zorgen voor koud, fel licht als je aan het werk bent of opgewekt moet zijn en switchen naar warm, gezellig licht tijdens een etentje of in de avonden. LED verlichting kun je krijgen in allerlei unieke, leuke vormen. Zo heb je bijvoorbeeld een LED lichtslang, die je kunt uitrollen over het huis. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt LED verlichting overal voor gebruiken. Voor elke kamer, alle omstandigheden en zelfs buiten.