Aan welke meubels geef je het meeste geld uit?

Aan welke meubels geef je het meeste geld uit?

Heb je net een nieuw huis gekocht of ga je binnenkort verhuizen? Dan is het belangrijk om goed na te denken over de meubels die je nodig hebt. Meubels zijn namelijk niet goedkoop, en je wilt natuurlijk wel dat ze jaren meegaan. In dit artikel geven we een overzicht van de meubels waar je het meeste geld aan uitgeeft. Zo kun je beter beslissen wat voor meubels je nodig hebt en hiervan een duidelijk overzicht maken.

Waar moet je op letten?

Als je een nieuwe woning hebt, of een kamer opnieuw wilt inrichten, is het belangrijk om een schatting te maken van hoeveel geld je gaat uitgeven. Hoeveel je uitgeeft, hangt natuurlijk ook af van het merk waar je de meubels koopt. Wil je een mooie, unieke tafel van een merk als Duran interieur? Dan ben je wat meer geld kwijt dan als je gaat kijken bij Ikea. Neem dit dus ook mee in je berekeningen. Welke meubels vind jij het belangrijkst? En voor welke meubels ben je bereid wat meer geld uit te geven?

Gemiddelde prijzen van meubels

Wij hebben voor jou een schatting gemaakt van hoe duur bepaalde meubels zijn. Zo heb je vast een beeld van waar je veel geld aan gaat moeten uitgeven. Meubels die erg duur kunnen zijn, zijn is het bankstel, de tafel en de stoelen. Als je kiest voor een bankstel van een bekend merk, ben je minimaal €2000,- kwijt. Een mooie design tafel met bijpassende stoelen kan oplopen tot wel €5000,-. Natuurlijk zijn er ook meubels die minder duur zijn. Een eettafel van Ikea kost ongeveer €200,- maar ook hier kun je kiezen voor een duurdere, mooiere optie, zoals een mooie tafel van Looiershuis.

Voor een bed ben je ongeveer €1000,- kwijt, inclusief matras en andere spullen erbij. Nachtkastjes en kledingkasten kunnen ook duur zijn, maar hiervoor heb je tegenwoordig genoeg goedkopere opties. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor stoelen voor de eetkamer of woonkamer. Je hebt hele dure, luxe stoelen, maar ook veel goedkopere producten. Wil je geld besparen op je meubels? Vergelijk dan even de prijzen bij verschillende winkels of webshops. Wellicht kun je ergens een betere deal krijgen, of flinke korting.