De best tips voor een mooie, ruimtelijke gang

De best tips voor een mooie, ruimtelijke gang

Als je denkt aan het inrichten van je nieuwe woning, dan zul je al snel denken aan de woonkamer, slaapkamer of de nieuwe keuken. Een ruimte die mensen vaak over het hoofd zien is de gang. Voor gasten is de gang de eerste introductie van je woning. Je zult hier niet veel tijd doorbrengen, maar je wilt natuurlijk wel zorgen voor een goede eerste indruk. Hoe kun je het meeste uit je (vaak smalle) gang halen? Wij hebben de beste tips voor de gangen van je woning decoreren op een rijtje gezet.

Ruimtelijkheid creëren

Hoe je jouw woning het beste kunt decoreren, hangt natuurlijk erg af van de kamer. Een gang is meestal een smalle, relatief kleine ruimte. Een gang zit tussen twee andere kamers in, dus je hebt hier vaak geen of weinig ramen. Doordat de ruimte zo smal is en omdat er weinig lichtinval is, kun je het beste zorgen voor wat meer ruimtelijkheid in de gang. Je kunt hiervoor zorgen door ander licht te plaatsen, maar er zijn ook andere manieren waarop je dit kunt doen. Zo is het fijn om wat lichtere kleuren te gebruiken in de gang. Maak de muren dit wit, grijs of licht blauw in plaats van een donkere kleur. Je kunt ook een grote spiegel plaatsen op één van de wanden. Spiegels zorgen ook voor meer ruimtelijkheid, omdat de gang zo een stuk groter oogt.

Opvrolijken van je gang

Een gang heeft meestal maar een aantal meubels. Zo zul je hier een kapstok hebben en wellicht een schoenenkast of een ander soort kastje. De ruimte is ook een stuk kleiner dan andere kamers in het huis. Daarom heb je wat minder plek om mee te werken. Je kunt daarom op een creatieve manier de kamer wat proberen op te vrolijken. Je kunt de muren schilderen, hier een mooi schilderij ophangen of de vloer vervangen. De deur kun je ook gebruiken ter decoratie, door een mooie nieuwe kunststof deur te plaatsen. In plaats van een kastje voor schoenen kun je ook een leuke mand neerzetten. Tenslotte kun je de ruimte nog vullen met een paraplubak en een leuke deurmat.