Drie praktische tips om je slaapkamer gezelliger te maken

Drie praktische tips om je slaapkamer gezelliger te maken

In samenwerking met onze favoriete Interieurblog Stijlbloem maken we deze drie praktische tips op om jouw slaapkamer nog een stuk gezelliger te maken!

1. Vernieuw het beddengoed

Het eerste dat ik deed, was mijn originele beddengoed verwisselen. Ik heb dit om een ​​aantal redenen gedaan. Ten eerste besloten we dat het tijd was om eindelijk een paar lakens van hogere kwaliteit te kopen. Absoluut geen must, maar voor ons doen zijn we klaar om eindelijk te verbeteren. Eerlijk gezegd voel je het verschil in lakens van goede kwaliteit - er is niets beters dan aan het eind van de dag in een echt comfortabel bed te kruipen. Ik kocht een set kwalitatieve lakens en ze zijn erg comfortabel.

Mijn partner zegt dat ze beter slaapt sinds we ze hebben. En het katoen is helemaal biologisch en ethisch verantwoord. Maar naast comfort en kwaliteit wilde ik het veranderen voor een lichtere en helderdere effen kleur. Ik denk dat lichte, effen neutrale kleuren rustiger en rustiger zijn en de ruimte meer ontspannen laten aanvoelen. Oké, we gaan door met het bed. Ook belangrijk is om meer kussens toe te voegen naast alleen je gewone kussens in verschillende tinten en texturen.

Nu kunnen kussens duur zijn, maar onze truc is dat we een handvol kusseninzetstukken bezitten en als we iets willen veranderen, ruilen we gewoon de kussenslopen, die veel betaalbaarder zijn. We zijn begonnen met een set van imitatiebont om textuur toe te voegen, en daarna hebben we een paar andere kussens uitgeprobeerd die we al hadden totdat we de juiste vonden. Heb je een sofa? Overweeg dan een nieuwe stoelhoes voor je fauteuil, en hij ziet er plots helemaal anders uit!

2. Sfeerverlichting

Kaarsen werken altijd, maar ik hou ook van wat kerstverlichting kan doen. Ze zijn niet alleen meer voor de slaapkamers van tienermeisjes, geloof me. Ze voegen verbazingwekkend, zacht licht, knus gezellig licht toe aan een kamer. Ik heb een 2-pack van deze koperdraad gekocht en ze zijn perfect. Wat het ophangen betreft, heb je veel opties, een optie is om ze aan de achterkant van je bed op te hangen. Doordat ze aan een koperdraad zitten zijn ze super makkelijk te vormen in de gewenste positie.

Een andere optie is om een ​​mand te vullen of een paar glazen potten om je dressoir mee te vullen. Persoonlijk heb ik ze aan mijn spiegel gehangen. Ik hou van de manier waarop het licht in de spiegel weerkaatst.

3. Voeg planten toe aan het interieur

Verse bloemen en planten zijn natuurlijk altijd een mooi sfeertje - dat zal elke interieurontwerper je vertellen. Het lijkt misschien een uitspatting, maar verse bloemen kunnen behoorlijk lang meegaan als je constant bent in het verversen van het water en het bijsnijden van de stelen. Je kunt ook één boeket verdelen en over meerdere vazen ​​in huis verspreiden. Hier is een goede tip die ik een tijdje geleden las: Door bloemen in huis willekeurig te plaatsen, krijg je het gevoel dat ze altijd in huis aanwezig zijn - niet alleen rond feesten of speciale gelegenheden.

Geïntimideerd door levende planten? Gebruik in plaats daarvan nepgroen. Er is absoluut niets aan de hand als je liever decoreert met nepplanten en bloemen. Voel je er niet slecht over. Ik zou echter proberen weg te blijven van alles dat te duidelijk nep is, denk aan nep-klimop uit de jaren 90 gedrapeerd op de bovenkant van keukenkasten. Verhoog je budget een beetje meer en ga voor realistisch nepgroen.