Drie redenen om te kiezen voor glasvezelbehang

Drie redenen om te kiezen voor glasvezelbehang

Ben je zoek naar betrouwbaar, krimpvrij behang? Glasvezelbehang is het ideale behang als je wilt gaan voor zekerheid. Vocht krijgt bijvoorbeeld geen enkele kans bij glasvezelbehang en het is ook nog eens gemakkelijk aan te brengen. Ideaal voor de doe-het-zelver, maar zeker ook voor de professional!

Geen scheuren in het stucwerk

Glasvezelbehang kent verschillende varianten. Renovlies behang is daar ééntje van. Ook bij dit soort glasvezelbehang wordt er geen gebruik gemaakt van papier. Glasvezel is de grondstof van dit behang, een belangrijk kenmerk van deze grondstof is dat het vocht doorlatend is. Dat maakt dit type behang nu juist zo interessant, je hoeft namelijk nooit bang te zijn dat stucwerk scheurtjes gaat vertonen als gevolg van vocht. Muren krijgen per jaar ongeveer vijfendertighonderd liter vocht te verwerken. Als nieuwbouwhuizen net opgeleverd zijn, kan dit vocht een groot probleem opleveren. Met renovlies behang, hoef je naar niet bang voor te zijn, hierbij vindt het vocht zijn weg naar buiten, zonder dat het stucwerk scheurtjes zal laten zien.

Gemakkelijk aan te brengen

Het voordeel van glasvezelbehang is dat het gemakkelijk aan te brengen is. Als je ervan houdt om te klussen en je bent hier ook nog eens handig in, is het aanbrengen van dit behang prima te doen. Glasvliesbehang ofwel renovlies behang is ook verkrijgbaar in een variant waarbij het behang een egale structuur heeft. Dit gladde behang is gemakkelijk aan te brengen en zit erg strak tegen de muur aan. De lijm kun je direct op het behang plakken, waardoor je geen gebruik hoeft te maken van een extra tafel. Dit maakt dit type behang ook bij uitstek geschikt voor professionals die op een dag veel meters wil maken.

Veel te kiezen

Heb je een chic herenhuis? Een kleine middenwoning? Ga je behangen op een kantoor? Glasvezelbehang heb je in veel uitvoeringen, waardoor er altijd eentje te vinden is die past bij jouw wensen. Wil je hout behang? Modern behang? Of juist liever trendy, strak behang? Deze soorten (en nog veel meer soorten) zijn verkrijgbaar. De trends worden op de voet gevolgd, waardoor je ook voor moderne woonstijlen prima passend glasvezelbehang kunt vinden.