Drie tips voor een geslaagde kantoorinrichting

Drie tips voor een geslaagde kantoorinrichting

Een kantoor is een plek waar werknemers veel tijd doorbrengen. Werknemers die fulltime werken, zitten vaak meer dan veertig uur aan hun bureau. Als je jouw medewerkers gemotiveerd en tevreden wilt houden, is het belangrijk om aandacht te schenken aan de kantoorinrichting. Als medewerkers zich fijn voelen op hun werkplek, presteren ze namelijk beter en blijven ze langer behouden voor het bedrijf. Daarnaast zal het ziekteverzuim ook laag zijn als je zorgt voor een fijne werkplek.

De natuur op kantoor

Of je nu een kantoor heb op het platteland of in een stad als Rotterdam, overal kun je de natuur binnenhalen. Bijvoorbeeld als je een kantoor hebt aan de Maas, zal er voldoende daglicht en uitzicht zijn waar je wat mee kunt. Bijvoorbeeld door ervoor te kiezen om het uitzicht vanuit de ramen lekker open te laten en niet te veel af te schermen met bijvoorbeeld gordijnen. Hierdoor komt er veel daglicht binnen, wat medewerkers fijn vinden. Daarnaast geef je ze hiermee ook een fijn uitzicht, waardoor zij het gevoel hebben in een open, vrije omgeving te werken. Met planten kun je een kantoor sfeervol maken, en dat is ook nog eens heel gezond. Planten zorgen namelijk voor frisse lucht, waardoor de mensen scherp en fris blijven.

Ergonomische kantoormeubelen voor hogere productie

Kantoormeubelen aanschaffen is maatwerk. Iedere werknemer heeft andere kenmerken qua gewicht, lengte en werkhouding. Hier horen dus ook meubelen bij die aansluiten bij de individuele werknemer. Zodat die zich fijn voelt op de werkplek en geen last krijgt van gewrichtspijn of andere klachten. Een pijnvrije werknemer heeft een goed humeur, presteert beter en meldt zich minder vaak ziek. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten, je hoeft bij ziekte geen uitzendkrachten in te huren, maar ook hoeven andere medewerkers niet onnodig over te werken.

Breng variatie aan op kantoor

Breng afwisseling aan op de kantoren; varieer met de inrichting en de accessoires. Hiermee ontstaat er op ieder kantoor een unieke stijl, waar medewerkers zich fijn voelen. Deze unieke stijl kun je neerzetten door slim gebruik te maken van de indeling van de kantoren en het inzetten van accessoires. Laat medewerkers ook vooral meedenken over de stijl op hun kantoor.