Drie tips voor een sfeervolle tuin

Drie tips voor een sfeervolle tuin

De tuin is een plek waar je heerlijk kunt ontspannen en kunt genieten van de natuur. Een plek waar je even alleen kunt zijn, maar zeker ook kunt genieten met vrienden en familie. Je kunt op een eenvoudige manier je tuin sfeervol maken. Zodat je er vaker gaat zitten en er meer gebruik van zult maken. En dat niet alleen in het voorjaar en in de zomer, maar het hele jaarrond!

Tuinmeubelen maken de tuin multifunctioneel

Als je comfortabele, praktische meubelen in je tuin hebt staan, zul je hier vaak gebruik van maken. Denk hierbij aan een grote tafel met stoelen, waar je met het hele gezin fijn aan kunt eten. Of een comfortabele lounge set waarop je heerlijk kunt ontspannen. Heerlijk, als je een dag hard gewerkt hebt, om even lekker te relaxen op de lounge set. Een kleine set achterin de tuin kan heel fijn zijn om ’s avonds met je geliefde nog even een kopje thee op te drinken. Intiem, knus en even tijd voor elkaar.

Jaarrond genieten

Door een veranda te bouwen aan je huis, kun je het hele jaarrond genieten van je tuin. Zeker als je hier ook nog glazen schuifdeuren in laat bouwen, is het altijd comfortabel en bepaal je zelf te temperatuur. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een terrasverwarmer aan te schaffen. Heerlijk, in de late uurtjes in de zomer met vrienden genieten onder de veranda. Alles op tuingebied kun je vinden bij Kniq. Ook bijvoorbeeld een fraaie vuurkorf waarmee je het in de tuin warm en sfeervol kunt maken.

Meer sfeer met accessoires

Als je een schutting hebt, kun je ervoor kiezen om schilderijen of foto’s hieraan op te hangen. Ook kun je met een vijver veel sfeer in je tuin brengen. Sfeervolle verlichting is ook een echte aanrader voor in je tuin, met het juiste licht creëer je met een hele andere sfeer. Natuurlijk is het ook een prima idee om kaarsen en windlichten neer te zetten. Voor wie houdt van een avontuurlijke sfeer, kan ook kiezen voor een hoek met zand en een hangmat in de tuin. Een heerlijk plekje om even te relaxen, maar zeker ook om op afstand op uit te kijken.