Een huis verkopen; wat je moet regelen?

Een huis verkopen; wat je moet regelen?

Als je gaat verhuizen, dan moet er ook iets gebeuren met het oude huis. Als je woont in een huurwoning is dat relatief simpel; je zegt je huurcontract op, haalt het huis leeg en je bent klaar. Als je echter de eigenaar bent van een huis, dan is het wel een ander verhaal. In dit blog zet ik de twee opties neer die je hebt bij het verkopen van je huis; het zelf verkopen of het verkopen via een verkoopmakelaar.

Zelf verkopen

Als eerste gaan wij het hebben over het huis zelf verkopen. Als je ervoor kiest om je huis zelf op de markt te zetten, moet je hiervoor met een aantal zaken rekening houden.. Zo moet je zeker beginnen met een goede voorbereiding. Je moet alle belangrijke documenten klaar hebben, die wat zeggen over de staat van de woning en over jouw eigendom ervan. Vervolgens moet je een vraagprijs bepalen voor het huis. Dit hangt natuurlijk af van wat jij voor het huis betaald hebt, wat voor staat het huis in is en wat de marktprijs momenteel is. Om een goed idee te krijgen van verschillende prijzen kan je kijken naar wat makelaars als Woonaccent makelaars Enschede in aanbieding hebben. Zij hebben al zelf veel huizen beschikbaar voor verkoop, wat een goed beeld kan geven voor prijsranges.

Een verkoopmakelaar

Zelf een huis verkopen is zelfs met de beste voorbereiding ontzettend lastig en tijdsintensief. Om dit makkelijker te maken zijn er verkoopmakelaars als Verkoopmakelaar Losser die je kan inschakelen. Het is hun specialiteit om het verkoopproces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zij kunnen alle voorbereiding voor je regelen, zodat er geen documenten ontbreken of missen. Ook kunnen zijn een taxatie doen op het huis, om samen met de marktwaarde een eerlijke prijs aan het huis te kunnen hangen. Ze kunnen jouw huis voor je op de markt zetten en geïnteresseerden trekken via hun netwerk.

Het verkopen van een huis blijft een lastige en intensieve taak, of je er nou een makelaar bij inschakelt of niet. Het beste advies is om er de tijd en de ruimte voor te nemen om het goed te doen. Dan wordt het alleen maar waarschijnlijker dat jij een goede deal krijgt!