Haal meer uit je woonkamer met een frisse inrichting

Haal meer uit je woonkamer met een frisse inrichting

Iedereen heeft weleens behoefte aan een nieuwe, verse inrichting in huis. Of het nu nieuwe meubels zijn, een nieuwe kleurindeling of slechts een andere positionering van wat er al in huis is, een frisse look kan nooit kwaad. Een nieuwe inrichting verandert de sfeer in huis, maar kan er ook voor zorgen dat je (voor je gevoel) een stuk meer ruimte tot je beschikking hebt. Vooral de eettafel speelt hier een belangrijke rol in. Er zijn genoeg redenen om de boel eens om te gooien dus. Hieronder hebben wij een aantal tips om zoveel mogelijk plezier te halen uit de ruimte van je kamer.

Een ronde eettafel

Het aanschaffen van een rondeettafel doet wonderen. Zo voelt een ronde eettafel een stuk ruimtelijker en is het makkelijk te verschuiven naar een hoek in de kamer. Zo kun je zorgen voor extra ruimte bij feestjes, verjaardagen en overige activiteiten. Ook is een ronde eettafel erg handig als je kinderen hebt. Zo kun je altijd naast ze gaan zitten om te helpen. Nooit gezeur over die er aan het hoofd mag zitten, een ronde eettafel is voor velen een stuk gezelliger. Zo vaak die je een ronde eettafel niet meer, daarom is het ook een stijlvolle, unieke keuze. By-Boo is een van de merken die moderne, mooie eettafels verkoopt.

De bank tegen de muur

Als je toch kiest voor een vierkante of rechthoekige tafel, kan het aantrekkelijk zijn om een bankje tegen de muur te maken. Zo bespaar je ruimte die je normaal gebruikt voor stoelen en kies je voor een unieke, stijlvolle oplossing. Je creëert meer zitplekken, met minder ruimte. Een bankje ziet er ook gezellig uit en is ook te gebruiken bij feestjes als je de tafel aan de kant zet.

Geen poten op de hoek

Als je een tafel koopt waarbij de poten precies of dichtbij de hoek zitten, is dit een flinke hindernis. Het vermindert de beenruimte en zorgt ervoor dat je minder stoelen en spullen onder de tafel kunt schuiven. Ook dit zorgt ervoor dat een deel van de ruimte van je kamer verloren gaat. Koop daarom altijd een tafel waarbij de poten zo dicht mogelijk bij het midden zitten.