Renoveren, of kies je voor een nieuwe trap?

Renoveren, of kies je voor een nieuwe trap?

Heb je problemen met je trap? Zijn er veel treden stuk? Is de constructie niet meer goed? Het is best lastig om een goede afweging te maken tussen het renoveren van je trap, of om een nieuwe trap te plaatsen. Daarom is het belangrijk om de verschillende opties te overwegen van het renoveren of plaatsen van een nieuwe trap. In onderstaand blog kun je lezen wat voor jou de beste optie is!

Renoveren of nieuw?

Als de constructie van je huidige trap nog in goede staat is en er hoeft slechts een deel van de trap te worden vervangen, is renovatie voor jou de beste optie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vervangen van slechts een paar treden van de trap. De trap hoeft er in dit geval niet in zijn geheel uitgebroken te worden, je vervangt alleen datgene wat vervangen moet worden. Ben jij iemand die graag zelf klussen uitvoert? Gewoon omdat je handig bent en je hiermee veel kosten bespaart? Kijk dan eens op de website van CanDo, hier kun je heel veel informatie vinden over het zelf uitvoeren van klussen. Dit kan bijvoorbeeld ook zelf met CanDo! Als je trap qua constructie echt niet meer goed is, of er zijn veel delen die vervangen moeten worden, is het aan te raden om voor een nieuwe trap te gaan. Als je in dit geval steeds stukken blijft vervangen die niet meer goed zijn, gaat dit opgeteld de komende jaren veel geld kosten, plus iedere keer heb je de rompslomp van weer een traprenovatie.

Voordelen van een nieuwe trap

Een nieuwe trap plaatsen kan een uitstekende manier zijn om je huis een facelift te geven. Hiermee kun je bijvoorbeeld de ruimte waar de trap staat, optisch vergroten. Nieuwe, moderne trappen zijn bovendien vaak sterker en duurzamer, waardoor ze veel langer meegaan. Bij het uitkiezen van een nieuwe trap, heb je veel opties als het gaat om stijl, materiaal en afwerking. Je kunt kiezen uit een verscheidenheid aan materialen en afwerkingen, zoals hout, RVS, maar je kunt ook gaan voor staal.

Voordelen van een stalen trap

Een stalen trap is een geweldige optie als je op zoek bent naar een trap met een lange levensduur. Stalen trappen zijn sterk en als ze goed onderhouden worden, kunnen ze vele jaren meegaan. Stalen trappen zijn ook nog eens een goedkopere optie dan bijvoorbeeld houten trappen. Ze zijn namelijk een stuk voordeliger om te produceren en dat scheelt dus ook in de aanschafprijs. Bovendien zijn stalen trappen gemakkelijk te onderhouden. Ze vereisen niet veel schoonmaakwerk en vereisen slechts af en toe wat onderhoud. Stalen trappen zijn erg stijlvol en passen bijvoorbeeld prima bij een minimalistische woonstijl. Inspiratie nodig welke trap het beste bij jou past? Kijk dan eens op Stairfactory.nl!