Duurzaam kosten besparen?

Duurzaam kosten besparen?

Zou jij wel wat meer geld over willen houden aan het einde van de maand? Maar wil je gelijktijdig ook eigenlijk wel wat duurzamer leven? Beide is mogelijk! Er zijn maatregelen die je kunt nemen, waarmee je zowel de uitgaven verlaagt als het milieu spaart. Nieuwsgierig geworden? Hieronder hebben we een aantal concrete adviezen voor je, die zeker de moeite waard zijn om te lezen!

Pak de fiets

Iets wat je vandaag nog kunt doen; de fiets pakken in plaats van de auto. Door jezelf dit aan te leren voor bijvoorbeeld boodschappen doen, je kinderen van school halen of je ouders bezoeken. Hiermee bespaar je veel energie en dus ook kosten. Rijd je nu een auto op benzine of diesel? Dan is het ook nog eens heel gunstig voor het klimaat! Heb je een elektrische auto? Dan gaat die langer mee omdat je deze minder vaak hoeft te gebruiken. Ook de buitenlucht is heerlijk, na een fietstochtje zul je merken dat je veel meer energie hebt en er weer helemaal tegenaan kunt. Als je gaat fietsen in plaats van met de auto, blijf je ook nog eens lekker fit en hoef je niet naar de sportschool. Hiermee bespaar je ook weer geld!

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn ideaal als je de maandelijkse kosten flink naar beneden wilt brengen en gelijktijdig iets wilt doen voor de toekomst van de aarde. Het (laten) plaatsen van zonnepanelen is eenvoudig, bovendien is het leuk om te volgen hoeveel je per dag opwekt aan energie. Door zoveel mogelijk energie direct zelf te gebruiken voor bijvoorbeeld het draaien van de was of het laten branden van de verlichting, maak je optimaal gebruik van de energie. In de toekomst gaat een en ander veranderen als het gaat om het terug leveren van energie die je over hebt aan het net. De zogenaamde ‘salderingsregeling’ gaat er dan vanaf, waardoor het minder interessant wordt om zonnepanelen te nemen. Op dit moment (lopende 2023) is het echter zeker nog wel interessant om zonnepanelen aan te schaffen. Als je jezelf aanwent om opgewekte energie direct te gebruiken, kunnen zonnepanelen ook op de lange termijn ook zeker interessant blijven. Wil je overstappen van energie leverancier? Vergelijk de aanbieders gewoon online met elkaar, dan zie je zo welke voor jou de meest gunstige is!