Slim gebruik maken van de ruimte in je huis?

Slim gebruik maken van de ruimte in je huis?

Heb je een kleine woning en wil je toch optimaal gebruik maken van de ruimte? Dat is mogelijk! Hieronder hebben wij een aantal tips voor je, waarmee jij de ruimte in je huis zo goed mogelijk kunt benutten. Lees je mee?

Slim omgaan met licht

Heb je beperkte woonruimte, zorg er dan voor dat je kiest voor lichte kleuren in je huis. Denk hierbij aan de kleur van de muren, het plafond, maar ook bijvoorbeeld de kleur van je vloer. Lichte kleuren geven een ruimtelijk effect en bovendien versterk je hiermee ook nog eens het natuurlijke licht. Donkere kleuren nemen als het ware juist natuurlijk licht op, terwijl lichte kleuren juist natuurlijk licht reflecteren. Lichte kleuren zorgen ervoor dat je meer diepte krijgt in ruimtes en geven een ruimtelijk effect. Door te kiezen voor kleine, bijzondere accessoires, kun je toch een kleine ruimte sfeervol maken.

Ruim op

Ben jij iemand die nog weleens wat kleding laat slingeren in de woonkamer? Die graag zijn jas over de keukenstoel hangt? Of die het fijn vindt om het wasgoed nog even in de mand op de bank te zetten, voordat je dit op gaat vouwen? Voor jezelf maakt dit niet zoveel uit, maar als er mensen langskomen, wordt een kleine ruimte alleen nog maar kleiner door al die rondslingerende zaken. Wen jezelf aan om iedere dag even een rondje te maken en alles een plek te geven. Jas aan de kapstok, was meteen sorteren en die kleding hoort in de kast in je slaapkamer. Je zult merken dat je opeens veel meer ruimte hebt in je woning. Heerlijk toch?

TV beugel

Kijk je graag televisie? Alleen, maar ook vaak met vrienden en familie? Heb je hiervoor nu een speciale TV-kast staan die best veel ruimte in beslag neemt? Kies dan voor een tv beugel! Dit is de ideale manier om ruimte te besparen in je woning, maar gelijktijdig krijg je er ook nog eens meer mogelijkheden voor terug. Als je bijvoorbeeld kiest voor een draaibare tv beugel, dan kun je deze gemakkelijk door de ruimte heen draaien. Of je nu alleen TV kijkt of met een hele groep, jouw TV hangt voortaan precies op de juiste hoogte en je houdt ook nog eens meer ruimte over. Ideaal toch?