Waarom kiezen voor kunst bij je thuis?

Waarom kiezen voor kunst bij je thuis?

Hou je van kunst? Ben je dol op musea en kun je uren wegdromen bij een mooi kunstwerk? Twijfel je vaak om thuis ook kunst aan de muur op te hangen? Vaak kiezen mensen voor ‘veilige’ decoratie aan de wand, zoals foto’s van de kinderen of hangplanten. Kunst bij je thuis aan de wand, biedt heel veel voordelen, dus bij twijfel, ga ervoor! Welke voordelen dit dan zijn? Hieronder kun je ze lezen!

Kunst laat je anders denken

Als je bijvoorbeeld een mooi schilderij aan de muur hebt hangen, zul je merken dat je iedere dag weer nieuwe dingen ziet. Denk hierbij aan een mooi schilderij met een mooi landschap erop, waarin er heel veel details te zien zijn. Maar misschien hou je wel veel meer van abstracte kunst met strakke lijnen en kleurvlakken. Als je een kunstwerk durft op te hangen in je huis, zul je merken dat dit ook tot veel nieuwe gespreksstof met vrienden en familie leidt. Iedereen heeft natuurlijk wel zijn mening over het kunstwerk, maar dat is juist de bedoeling van kunst! Je kunt natuurlijk op verschillende manieren naar kunst kijken; je kunt letten op het beeld wat is neergezet, maar ook kun je juist letten op de techniek die is gebruikt. Kortom, kunst aan je muur geeft je iedere dag weer nieuwe inzichten en het leidt gegarandeerd tot interessante gesprekken!

Kunst maakt je creatief

Als je kunst durft op te hangen bij je thuis, zegt dat natuurlijk ook veel over jou. Namelijk dat je in ieder geval een liefhebber bent van kunst, maar wellicht ben je zelf ook wel erg creatief. Je zou natuurlijk zelf een schildercursus kunnen overwegen, waarbij de kunstwerken in je huis kunnen dienen als voorbeeld en inspiratie. Ook zul je merken dat kunst aan de muur je motiveert om vaker naar het museum te gaan. Kunst heeft ook als voordeel dat je er vrijer van gaat denken. Je denkt veel meer in mogelijkheden en wordt creatiever als het gaat om het vinden van oplossingen. Vaardigheden die ook altijd weer goed van pas komen in je sociale leven en op je werk.

Welke kunst kies jij?

Durf jij het wel aan om iets bijzonders aan de muur te hangen? Kies dan voor de kunst van jaime ibarra. Deze Spaanse kunstenaar blinkt uit op het gebied van kunstfotografie. Zijn portretten zijn ronduit indrukwekkend, Ibarra is namelijk de meester in het vastleggen van intrigerende gezichtsuitdrukkingen. Een kunstwerk van Ibarra aan de muur is inspirerend, iedere dag weer.