Wat is de werking van Creatine?

Wat is de werking van Creatine?

Op het moment dat je lichaam een topprestatie moet leveren is er veel energie nodig. Creatine speelt een belangrijke rol als het gaat om de toevoer van energie naar de cellen die je nodig hebt om op die momenten, deze topprestatie te leveren. Je spieren en brein zijn beide het hardste nodig om deze topprestatie te leveren, dat is precies de reden dat we in deze lichaamsdelen de meeste creatine terugvinden. Je kunt creatine via de natuurlijke weg binnenkrijgen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit via een supplement te doen, hierbij weet je zeker dat je altijd voldoende creatine binnenkrijgt.

Bereik je doelen met creatine

Hou je van sporten? Stel je jezelf steeds nieuwe doelen? Wil je steeds gezonder en sterker worden? Creatine kan hierbij een belangrijke rol vervullen om je doelen te bereiken. Creatine zorgt ervoor dat je op bepaalde momenten veel energie vrij kunt maken om echt te kunnen pieken. Als je bijvoorbeeld een zware oefening vaak achter elkaar wilt doen, wordt er veel gevraagd van je lichaam. Er moet op zo’n moment veel energie naar specifieke cellen worden gestuurd, hierbij is voldoende creatine erg belangrijk. Ook kun je denken aan het trekken van een sprint, bijvoorbeeld de honderd meter op een atletiekbaan. Een seconde of tien wordt er dan het maximale gevraagd van lichaam en geest. Zou je op die momenten tekort creatine hebben, is de kans groot dat je niet maximaal presteert. En dat is zonde, want je wilt er natuurlijk op juist die momenten staan. Door te kiezen voor supplementen met creatine, weet je zeker dat je altijd voldoende creatine in je lijf hebt en dus ook altijd optimaal kunt presteren. Kies bijvoorbeeld voor creatine Monohydraat, dit supplement is al jaren op de markt en heeft zich al lang en breed bewezen. Het is een effectieve manier om er op een gemakkelijke, veilige manier voor te zorgen dat je altijd kunt beschikken over voldoende creatine.

De voordelen van creatine

Als je op de belangrijke momenten kun beschikken over voldoende creatine, kun je dus ook altijd pieken wanneer het erop aankomt. Bovendien ben je ook een stuk krachtiger op de momenten dat het echt even moet gebeuren. Ook voor je concentratie is het belangrijk om voldoende creatine in je lichaam te hebben, dit is bijvoorbeeld weer belangrijk voor bijvoorbeeld sprinters. Voldoende creatine zorgt er ook voor dat je niet snel vermoeid bent en je geheugen wordt er zelfs beter van. Zorg jij er ook voor dat je altijd kunt beschikken over voldoende creatine?