Wat kost een keuken laten wrappen?

Wat kost een keuken laten wrappen?

Een keuken is een belangrijk onderdeel van het huis. Het is de plek waar je lekker kunt koken en waar je vaak met je gezin samenkomt. Daarom is het belangrijk dat de keuken er goed uitziet en bij jouw stijl past. Maar wat als jouw keuken er niet meer zo fris uitziet? Of als je toe bent aan een nieuwe kleur? Dan is het wrappen van de keuken een goede oplossing. Maar wat kost het eigenlijk om een keuken te laten wrappen? In dit artikel zetten we alle kosten op een rij.

Wat is wrappen?

Voordat we ingaan op de kosten, is het belangrijk om te weten wat wrappen precies is. Wrappen is het aanbrengen van een nieuwe folie op bestaande oppervlakken. Hierdoor krijgt de keuken een compleet nieuwe uitstraling, zonder dat de keuken helemaal vervangen hoeft te worden. Wrappen kan worden toegepast op verschillende oppervlakken, zoals keukenkastjes, deuren, plinten en zelfs het aanrechtblad.

De kosten

Het wrappen van een keuken is over het algemeen een stuk goedkoper dan het laten plaatsen van een compleet nieuwe keuken. Maar wat zijn nu eigenlijk de kosten van het wrappen van een keuken? De prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de keuken, het aantal oppervlakken dat gewrapt moet worden en het soort folie dat gebruikt wordt.

Gemiddeld genomen moet je rekenen op een prijs tussen de €500 en €3000 voor het wrappen van een keuken. Dit is inclusief de kosten voor het folie, het aanbrengen hiervan en eventuele voorbereidende werkzaamheden, zoals het schoonmaken en schuren van de oppervlakken.

Wat beïnvloedt de prijs?

Zoals eerder genoemd, zijn er verschillende factoren die invloed hebben op de prijs van het wrappen van een keuken. Ten eerste is de grootte van de keuken van belang. Hoe meer oppervlakken er gewrapt moeten worden, hoe hoger de prijs.

Daarnaast speelt het soort folie dat gebruikt wordt ook een rol. Er zijn verschillende folies verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. De prijs kan ook afhangen van de kwaliteit en duurzaamheid van het folie.

Ook het aantal voorbereidende werkzaamheden kan invloed hebben op de prijs. Als de oppervlakken goed schoongemaakt en geschuurd moeten worden voordat het folie aangebracht kan worden, zal dit meer arbeidstijd en dus ook meer kosten met zich meebrengen.

Is het wrappen van een keuken de moeite waard?

Of het wrappen van een keuken de moeite waard is, hangt af van je persoonlijke situatie en wensen. Als je keuken er nog goed uitziet, maar je wilt graag een andere kleur of uitstraling, dan is wrappen een goede oplossing. Het is een stuk goedkoper dan het vervangen van de keuken en je kunt de keuken snel een compleet andere look geven.

Als je keuken er echter slecht aan toe is, bijvoorbeeld als er sprake is van beschadigingen of verouderde apparatuur, dan is het waarschijnlijk verstandiger om te investeren in een compleet nieuwe keuken. Wrappen kan dan tijdelijk een oplossing zijn, maar op de lange termijn is het wellicht beter om voor een nieuwe keuken te kiezen.

Het wrappen van een keuken kan een goede oplossing zijn als je toe bent aan een nieuwe uitstraling, maar niet de kosten wilt maken voor een compleet nieuwe keuken. De prijs van het wrappen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de keuken, het soort folie en de voorbereidende werkzaamheden. Gemiddeld genomen moet je rekenen op een prijs tussen de €500 en €3000. Is jouw keuken nog in goede staat en wil je alleen een nieuwe look? Dan is het wrappen van de keuken zeker de moeite waard.