Welke accessoires in huis zorgen voor een Griekse sfeer?

Welke accessoires in huis zorgen voor een Griekse sfeer?

Griekenland is een land dat bekend staat om zijn prachtige stranden, turquoise wateren en pittoreske dorpjes. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel mensen dromen van een vakantie naar Griekenland. Helaas is het niet altijd mogelijk om naar Griekenland te reizen, maar gelukkig kun je wel een stukje van de Griekse sfeer in huis halen. Met de juiste accessoires kun je jouw huis transformeren tot een Grieks paradijs. In dit artikel ga ik in op welke accessoires zorgen voor een Griekse sfeer in huis.

Het gebruik van blauw en wit

Griekenland staat bekend om zijn kenmerkende kleurenpalet van blauw en wit. De heldere blauwe kleur van de zee en de witte huizen vormen een prachtig contrast. Door deze kleuren in je interieur te verwerken, breng je direct een vleugje Griekenland in huis. Denk bijvoorbeeld aan blauwe en witte kussens op de bank, een blauw-wit gestreept kleed of een set blauw-witte borden.

Mediterrane planten

Een andere manier om een Griekse sfeer in huis te creëren is door het toevoegen van Mediterrane planten. Denk hierbij aan olijfbomen, citroenbomen of lavendel. Deze planten hebben niet alleen een typisch Mediterrane uitstraling, maar verspreiden ook een heerlijke geur. Zet bijvoorbeeld een olijfboom in een mooie terracotta pot op het terras, of plaats een citroenboom in de keuken. Zo waan je je direct in Griekenland.

Griekse beelden en kunst

Een andere manier om je huis een Griekse sfeer te geven, is door het toevoegen van Griekse beelden en kunst. Denk hierbij aan beelden van Griekse goden, zoals Zeus of Afrodite, of aan schilderijen van Griekse landschappen. Deze kunstwerken geven je huis een klassieke en elegante uitstraling en brengen direct de Griekse cultuur en geschiedenis tot leven.

Middellandse zee accessoires

Om de Griekse sfeer in huis compleet te maken, kun je gebruik maken van Middellandse zee accessoires. Denk hierbij aan bijvoorbeeld blauwe vazen, aardewerk kannen of schelpen. Zet een paar blauwe vazen op een bijzettafel, vul ze met wat bloemen uit eigen tuin en je creëert direct een Mediterrane sfeer. Plaats een aantal aardewerk kannen op een dressoir en vul ze met gedroogde bloemen of takken. Ook schelpen kunnen goed gebruikt worden als decoratie, bijvoorbeeld in een mooie vaas of als onderdeel van een tafel arrangement.

Slippers en strandlakens

Niets schreeuwt Griekenland meer dan slippers en strandlakens. Strandlakens met een print van Griekse azuurblauwe wateren en witte stranden brengen direct een vakantiegevoel in de badkamer. Zorg ervoor dat je altijd een paar slippers klaar hebt liggen aan de voordeur, zodat je bij binnenkomst direct het gevoel hebt dat je een Grieks eiland oploopt.

Met deze accessoires haal je op een eenvoudige manier een stukje Griekenland in huis. Of je nu wilt genieten van een heerlijke maaltijd in Griekse sferen, of wilt ontspannen in je eigen Griekse badkamer, met de juiste accessoires creëer je direct een Griekse sfeer in huis. Droom weg bij het azuurblauwe water van de Middellandse zee en laat je huis transformeren tot een Grieks paradijs.

Wil je nog meer inspiratie voor je Griekse interieur? Bezoek dan de website Kos.nl.