Disselbakken aanschaffen? Dit moet je weten!

Disselbakken aanschaffen? Dit moet je weten!

Voor het opbergen van de losse materialen, is een disselbak ideaal! De functie van een disselbak aanhanger is namelijk het opbergen van bijvoorbeeld jouw spanbanden of disselslot. Zo liggen deze spullen niet los in jouw auto, maar veilig in de disselbak. Over de verschillen in de materialen en functies van de disselbak ga je lezen in deze blog!

Kunststof disselbakken

De kunststof disselbakken zijn relatief licht, hierdoor heb je de mogelijkheid om sommige als onderbouw te monteren. Er is een Stabilo disselbak met inhammen in de zijkant, zo kan je deze aan het chassis van jouw aanhanger monteren. Ook heeft deze disselbak een geïntegreerd slot met daarover een afdekkap die het slot beschermd tegen vuil en water.

Voor de zoektocht naar een waterdichte disselbak, kan je kijken naar de Profibox Plus. Water heeft bij deze disselbak geen schijn van kans, dit komt door de verhoogde binnenrand en de overlappende deksel, ook is deze disselbak gemaakt van kunststof (PP) en IP55 gekeurd. Roestvorming is dus ook niet aan de orde. Hieronder staat een opsomming van de voordelen van kunststof disselbakken:

·        Onderbouw te monteren disselbak

·        Relatief licht

·        Waterdichte disselbak

·        Roestbestendig

Voor het vrijhouden van het voorbord kan je onderbouw disselkisten kopen!

Aluminium disselbak aanhanger

De aluminium disselkisten zijn sterker, maar ook wat zwaarder dan kunststof disselbakken. Voordelig bij het opbergen van jouw gereedschappen is dat deze disselbakken ook niet roesten. Vaak hebben de aluminium disselkisten een slot of een mogelijkheid om een hangslot op te hangen, zo kan je met een gerust hart jouw kostbare gereedschappen opbergen. Aluminium disselkisten komen in veel maten voor, er zijn dus veel mogelijkheden voor het kiezen van aluminium disselkisten. Ook kan je ze  voor een bagagewagen of boottrailer aanschaffen, om zo jouw vispullen gemakkelijk op te bergen en mee te nemen naar jouw visplek of mee op vakantie te nemen.

Disselbak monteren

De lagere disselbak heeft minder ruimte dan hoge, maar wil jij jouw voorbord openen? Dan zul je ruimte op moeten offeren of je schaft een onderbouw disselbak aan. Bij de montage van onderbouw disselkisten worden vaak 4 gats ankerplaten gebruikt. Om erachter te kunnen komen hoe hoog jouw disselkist maximaal kan zijn, moet je nameten hoeveel ruimte er zit tussen het scharnier van de laadklep/voorklep en de bovenkant van de dissel. Als het jou om het even is of het voorbord van de aanhanger open kan, is het mogelijk om een normale disselbak te nemen die voor al jouw doeleinden geschikt is en waar al jouw benodigde gereedschappen en materialen in passen.

Disselbak van Aanhangwagendirect

Heb jij na het lezen van deze blog een idee over welke disselbak jij misschien nodig hebt? Neem dan een kijkje bij Aanhangwagendirect. Zij hebben een ruim assortiment met disselkisten, zowel onderbouw als bovenbouw en aluminium en kunststof. Voor eventuele andere aanhanger gerelateerde producten kan je ook bij Aanhangwagendirect terecht, ook voor aanhangers zelf. Weet jij na het lezen van deze blog nog niet precies welke disselbak voor jou geschikt is? Neem dan gerust contact op met de klantenservice van Aanhangwagendirect.