Huur of verhuur eenvoudig een woning

Huur of verhuur eenvoudig een woning

Het vinden van een passende woning is lastig. Het vinden van passende huurders voor je eigen woning is niet veel makkelijker. Een organisatie zoals verhuurmakelaar Rotterdam helpt je bij deze zoektocht. Of je nu een woning zoekt om te huren of juist huurders zoekt om je woning te betrekken, een makelaar ondersteunt je in het proces. Hij ontvangt de wooneisen van de verhuurder en licht deze in over regels en wetgevingen. Daarnaast gaat hij op basis van deze informatie op zoek naar een passende huurder. In dit proces is de inkomenseis belangrijk, maar ook de huurvoorwaarden en een de persoonlijke indruk. 

Een verhuurmakelaar voor de huurder

Wanneer je op zoek gaat naar een passende woning kom je snel terecht op veel websites die woningen verhuren. Hierdoor raak je snel het overzicht kwijt. Een verhuurmakelaar schept orde in deze chaos door je wooneisen in kaart te brengen. Denk hierbij aan de gewenste huurprijs, het woonoppervlak, aantal slaapkamers en de omgeving. Daarnaast vraagt de makelaar verschillende documenten van je, zoals loonstroken en een werknemersverklaring. Zo kan hij een geschikte woning vinden die aansluit bij je inkomen. Wanneer de makelaar een geschikte woning voor je gevonden heeft, regelt hij een afspraak tussen jou en de huurder. Daarna volgt een bezichtiging en beslissen beide partijen of ze een huurcontract aangaan. 

Een verhuurmakelaar voor de verhuurder

Wanneer je een woning verhuurd, is het prettig dat je een huurder vindt waar je op kunt vertrouwen. Het is belangrijk dat hij netjes de huur betaald en je woning met respect behandeld. Door de grote belangstelling voor de woning is het voor veel verhuurders lastig de juiste huurder te kiezen. Een verhuurmakelaar helpt de verhuurder hierbij. Dit doet hij van begin tot eind. De woonwaarde berekenen is de eerste stap, waarbij de makelaar berekent wat de huur ongeveer mag zijn. Hij controleert de staat van de woning en of deze aan alle regels voldoet. Vervolgens maakt hij professionele foto’s en schrijft een woningomschrijving. Deze verschijnen op verschillende websites. 

De perfecte match tussen huurder en verhuurder

De reacties op de woning stromen binnen, maar de verhuurder ondervindt hier geen stress van. De makelaar ontvangt iedere reactie en bekijkt of de gegevens van de potentiële huurders voldoen aan de eisen van de verhuurder. Zo maakt hij een selectie voor de bezichtiging. Tijdens de bezichtiging ontmoeten huurder en verhuurder elkaar. De verhuurder kiest uiteindelijk wie de huurder wordt, en stelt samen met de makelaar een huurcontract op. Beide partijen tekenen de overeenkomst en zijn gelukkig gematcht door de verhuurmakelaar.