Op vakantie? 5 tips om je huis goed achter te laten!

Op vakantie? 5 tips om je huis goed achter te laten!

Ga je binnenkort op vakantie? Dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je huis goed achtergelaten wordt. Je wilt immers niet dat er bij thuiskomst problemen zijn ontstaan. Met deze 5 tips zorg je ervoor dat je met een gerust hart op vakantie kunt gaan.

Schakel een betrouwbare persoon in

Een van de belangrijkste dingen om te doen voordat je op vakantie gaat, is het inschakelen van een betrouwbare persoon die jouw huis in de gaten kan houden. Dit kan een familielid, vriend of buurman/vrouw zijn. Vraag deze persoon om regelmatig langs te komen, de post te verzamelen en de planten water te geven. Zo zorg je ervoor dat je huis er bewoond uitziet en dat de kans op inbraak kleiner is.

Sluit alle ramen en deuren goed af

Het klinkt misschien als een open deur, maar het is belangrijk om alle ramen en deuren goed af te sluiten voordat je op vakantie gaat. Controleer dubbel en dwars of alles goed dicht zit, zodat er geen ongewenste gasten binnen kunnen komen.

Schakel verlichting met timers in

Een donker huis valt snel op en kan inbrekers aantrekken. Schakel daarom verlichting in met timers. Hierdoor gaan de lampen automatisch aan en uit op verschillende tijdstippen, waardoor het lijkt alsof er iemand thuis is. Dit schrikt inbrekers af en zorgt voor extra veiligheid.

Zet elektrische apparaten uit

Voordat je de deur achter je dichttrekt, is het verstandig om alle elektrische apparaten uit te zetten. Denk hierbij aan de televisie, computer, oven en wasmachine. Niet alleen bespaar je hiermee energie, maar het verkleint ook de kans op kortsluiting of andere technische problemen.

Registreer je afwezigheid bij de politie

Om de veiligheid van je huis te vergroten, kun je je afwezigheid registeren bij de politie. In sommige gemeentes kun je dit online doen, maar het kan ook zijn dat je hiervoor naar het politiebureau moet gaan. Door je afwezigheid te melden, kan de politie extra aandacht besteden aan jouw buurt tijdens je vakantie.

Een zorgeloze vakantie

Met deze 5 tips zorg je ervoor dat je met een gerust hart op vakantie kunt gaan. Door een betrouwbare persoon in te schakelen, alle ramen en deuren goed af te sluiten, verlichting met timers in te schakelen, elektrische apparaten uit te zetten en je afwezigheid te registreren bij de politie, zorg je ervoor dat je huis goed achtergelaten wordt. Zo kun je optimaal genieten van je vakantie, zonder je zorgen te hoeven maken over wat er thuis gebeurt.

Ga je binnenkort op vakantie? Zorg er dan voor dat je deze tips toepast voordat je de deur achter je dichttrekt. Op vakantie gaan is immers bedoeld om te ontspannen en tot rust te komen. Met een goed achtergelaten huis kun je met een gerust hart genieten van je welverdiende vakantie!