Waarom kiezen voor een deurmat op maat?

Waarom kiezen voor een deurmat op maat?

In Nederland kennen we verschillende jaargetijden, die ook nog eens steeds heftiger worden. We krijgen bijvoorbeeld te maken met steeds warmere zomers, maar ook heftigere buien, eigenlijk het hele jaar door. Heftige buien zorgen ervoor dat als je hier toch even doorheen moet, je schoenen nat worden en als het tegenzit, ook nog vies als je bijvoorbeeld door het gras heen moet lopen. Om je huis netjes te houden doe je er goed aan om te kiezen voor een deurmat; het ideale overgangspunt tussen buiten en binnen. Even de voeten vegen en je weet zeker dat het binnen netjes zal blijven. Wist je dat het ook mogelijk is om een deurmat op maat te laten maken? Hieronder lees je wat de voordelen hiervan zijn!

Deurmat die aansluit bij je interieur

Heb je gekozen voor een landelijke interieurstijl met veel hout en natuurlijke tinten? Of hou je juist van een minimalistische stijl met zo min mogelijk meubels en decoratie in je huis? Ben je dol op een romantische inrichting? Voor welke stijl je ook hebt gekozen, er is altijd een deurmat op maat te maken, die precies past bij jouw inrichting. Wil je graag een bepaald motiefje terug laten kopen in je deurmat, een motiefje die je bijvoorbeeld ook in je tapijt hebt zitten? Dat is allemaal mogelijk als je kiest voor een deurmat op maat!

De perfecte afmetingen

Als je kiest voor bijvoorbeeld een droogloopmat op maat, bepaal je zelf wat de afmetingen hiervan moeten zijn. Overigens is een droogloopmat ideaal, als je ervoor wilt zorgen dat er vooral zo min mogelijk vocht je huis binnenkomt. Een deurmat op maat is ideaal als je bijvoorbeeld een ‘afwijkende’ entree hebt in je woning, waarbij een standaarddeurmat gewoon niet past. Denk hierbij aan een entree die in een bocht loopt of die heel smal is. Ook een hele brede entree zorgt ervoor dat je met een standaardmat niet uit de voeten kunt. Een deurmat op maat is hiervoor de ideale oplossing.

Minder schoonmaken

Doordat een deurmat op maat precies aansluit bij bijvoorbeeld een voordeur of een muur, zul je merken dat je veel minder schoonmaakwerkzaamheden hoeft te verrichten. Als een deurmat niet in zijn geheel aansluit, hou je stroken waar het vuil en vocht zich op gaan hopen. Een deurmat op maat maakt je huis niet alleen een stuk mooier, het scheelt je dus ook nog eens veel schoonmaaktijd!