Zijn jouw woonverzekeringen allemaal goed geregeld?

Zijn jouw woonverzekeringen allemaal goed geregeld?

Misschien denk je er niet vaak over na, maar het regelen van je woonverzekeringen is belangrijk. Als er brand uitbreekt, het extreem gaat stormen of als er ingebroken wordt; allemaal gebeurtenissen die je met goede verzekeringen op kunt vangen. Heb je de woonverzekeringen niet goed geregeld, dan kan tegenslag grote gevolgen hebben. Denk aan hoge bedragen die betaald moeten worden om schades te repareren of om bijvoorbeeld nieuwe spullen te kopen na een inbraak. Hieronder kun je lezen welke woonverzekeringen er zoal zijn en hoe je deze snel en gemakkelijk online af kunt sluiten. Lees je mee?

Opstalverzekering

Door de klimaatsverandering hebben we tegenwoordig steeds meer te maken met zware stormen en hevige regenval. Deze extreme weersomstandigheden kunnen zorgen voor bijvoorbeeld schades aan je dak of je dakgoten. Ook kan een openstaand raam er zomaar uitwaaien bij harde storm. Een opstalverzekering dekt dit soort schades. Ook schade door vandalisme wordt gedekt door deze verzekering. Wordt er midden in de nacht een ruit ingegooid door passerende, dronken jongeren? Met deze verzekering wordt alles gedekt. 

Inboedelverzekering

Als je jonge kinderen hebt, kan er nog weleens een ongelukje gebeuren. Bijvoorbeeld als je kind met zijn/haar fietsje tegen je nieuwe auto aanrijdt. Of als een baby een dure vaas van de vensterbank stoot. Dit soort schades vallen onder de inboedelverzekering. Ook onder deze verzekering valt de schade die optreedt als gevolg van een inbraak. Wordt er ingebroken en is bijvoorbeeld je laptop en je dure fototoestel gestolen? Met een inboedelverzekering weet je zeker dat je gewoon weer je spullen terug kunt kopen, zodat je er snel weer over kunt beschikken. Je inboedel goed verzekeren? Vergelijk de aanbieders online en kies de gunstige voor jou uit!

Online vergelijken

Deze twee woonverzekeringen plus nog veel meer, kun je online afsluiten. Als je precies weet wat je wilt (welke verzekeringen, hoe hoog eigen risico etc.) kun je verzekeringen online makkelijk met elkaar vergelijken. Let goed op de exacte voorwaarden op basis waarvan je een woonverzekering afsluit, ook kun je hier andere zaken mee laten wegen zoals bijvoorbeeld de reputatie van een verzekeraar. Vergelijk je woonhuisverzekering met andere aanbieders snel en simpel online, en oversluiten is tegenwoordig zo gedaan. Ideaal toch?