Takkenversnipperaar en accu grasmaaier besparen tijd

Takkenversnipperaar en accu grasmaaier besparen tijd

Ben jij ook zo dol op tuinieren? Maar vind je sommige klussen soms wel erg tijdrovend? Een voorbeeld van zo’n tijdrovende klus is bijvoorbeeld het snoeien van bomen, een ander voorbeeld is het maaien van het gras. Ook dit kan een tijdrovende klus zijn, zeker als je een tuin hebt waar je niet zo gemakkelijk overal bij kunt. Voor beide klussen is er een prima oplossing; namelijk de takkenversnipperaar en de accu grasmaaier! Hieronder lees je hoe deze apparaten werken en waarom jij hier veel tijd mee kunt besparen. Ideaal toch?

Takkenversnipperaar

Na het snoeien van bomen en struiken liggen er takken op de grond. Deze takken kun je bijeenrapen en afvoeren naar bijvoorbeeld de gemeentewerf. Dit kost veel tijd en bovendien is het ook nog eens een fysiek zware klus. Dit kan anders! Met een takkenversnipperaar stop je de takken in de opening van de machine en vervolgens worden de takken door middel van messen, versnippert. Het snoeiafval wat vervolgens overblijft, kun je gebruiken als compost of om de bodem van je tuin mee te bedekken, hierdoor krijgt onkruid veel minder kans om te groeien. Let er bij de aanschaf van een takkenversnipperaar op, dat je een apparaat kiest die past bij jouw tuin. Voor een grote tuin heb je een apparaat nodig met een grote opvangcapaciteit en moet het apparaat beschikken over een aanzienlijke snijsnelheid. Een takkenversnipperaar maakt werken in de tuin een stuk leuker, je bent minder tijd kwijt en het levert je ook nog eens compost en minder onkruid op. Het ideale apparaat!

Accu grasmaaier

Heb je een tuin met stukken gras waar je moeilijk bij kunt? Bijvoorbeeld omdat er veel bomen staan of omdat je een vijver hebt in je tuin? Dan doe je er verstandig aan om te kiezen voor een accu grasmaaier. Hiermee heb je nooit last van een snoer waar je constant mee in gevecht bent. Ook hoef je niet bang te zijn dat je dit snoer een keer doormidden maait, met alle gevolgen van dien. Voor een kleine tuin is een accu grasmaaier echt ideaal. Het apparaat is handzaam en flexibel, hiermee bespaar je veel tijd als het gaat om het onderhoud van je tuin. Hier komt nog bij dat je veel minder onderhoud hebt aan een accu grasmaaier, als je dit vergelijkt met een grasmaaier met een benzinemotor. Kies jij ook voor een accu grasmaaier?